Za podsticanje pčelarstva 230 miliona dinara

Bez autora
Feb 03 2014

Za subvencije po košnici ove godine država će izdvojiti 230 miliona dinara, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). U odnosu na prošlu godinu to je povećanje od 30 miliona dinara. SPOS je objasnio da to znači da podsticaj po košnici neće biti uvećan, već će sa podsticajem od 500 dinara biti pokriven veći broj košnica, odnosno 460.000, umesto prošlogodišnjih 400.000. U sistem podsticaja prvi put je uvedena oprema za pčelarstvo, tako da će od ove godine registrovana poljoprivredna gazdinstva imati pravo na povraćaj dela sredstava za kupljenu opremu.

Za podsticanje pčelarstva 230 miliona dinaraZa subvencije po košnici ove godine država će izdvojiti 230 miliona dinara, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

U odnosu na prošlu godinu to je povećanje od 30 miliona dinara.

SPOS je objasnio da to znači da podsticaj po košnici neće biti uvećan, već će sa podsticajem od 500 dinara biti pokriven veći broj košnica, odnosno 460.000, umesto prošlogodišnjih 400.000.

U sistem podsticaja prvi put je uvedena oprema za pčelarstvo, tako da će od ove godine registrovana poljoprivredna gazdinstva imati pravo na povraćaj dela sredstava za kupljenu opremu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik