Završen projekat “Partnerstvo za revitalizaciju ruralnih područja”

Bez autora
Jun 20 2013

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović prisustvovao je juče završnoj konferenciji projekta “Partnerstvo za revitalizaciju ruralnih područja” koja se održala u Vršcu. Završnoj konferenciji prisustvovali su i NJ.E. ambasador Republike Rumunije u Srbiji, gospodin Banu, kao i NJ.E. Stalni predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji, gospodin Infante koji su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima u implementaciji projekta. Ovaj Projekat, finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova Rumunije u okviru zvanične razvojne pomoći, sprovodio je Program Ujedinjenih Nacija za razvoj, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Završen projekat “Partnerstvo za revitalizaciju ruralnih područja”Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović prisustvovao je juče završnoj konferenciji projekta “Partnerstvo za revitalizaciju ruralnih područja” koja se održala u Vršcu.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i NJ.E. ambasador Republike Rumunije u Srbiji, gospodin Banu, kao i NJ.E. Stalni predstavnik Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji, gospodin Infante koji su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima u implementaciji projekta.

Ovaj Projekat, finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova Rumunije u okviru zvanične razvojne pomoći, sprovodio je Program Ujedinjenih Nacija za razvoj, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Na završnoj konferenciji, nakon upoznavanja sa implementacijom projekta, predstavljene su aktivnosti Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede na razvijanju programa za ruralni razvoj kao što su mere EU - IPARD i Nacionalna strategija ruralnog razvoja. Takođe, prezentovano je i nekoliko uspešnih pilot projekata sprovedenih u periodu od 2011. do 2013. godine u opštinama Alibunar, Vršac, Golubac, Kučevo, Ćuprija, Žagubica i Bor kao i Studija potencijala biomase u opštini Vršac.

Sprovođenjem projekta “Partnerstvo za revitalizaciju ruralnih područja”, jačalo se partnerstavo i lokalni ruralni socijalni kapital kako bi se lokalne zajednice osnažile u cilju pripreme za kreiranje i implementaciju projekata ruralnog razvoja. Takođe, kombinacijom različitih metoda razvijanja kapaciteta, kao što su treninzi i pilot projekti, ovaj projekat doprineo je pripremi za implementaciju programa finansiranih iz EU fondova za pretpristupnu pomoć.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik