Коронавирусот во Италија ќе ги затвори македонските чевлари?

Bez autora
Feb 25 2020

Македонската чевларска индустрија ќе се затвори, ако се искомпликува состојбата со коронавирусот во Италија, тврдат од Здружението на текстилна и кожарска индустрија на Стопанската комора.

– Најголемиот дел од компаниите работат за италијански партнери и се под закана дека нема да можат да обезбедат суровини и да ги пласираат своите производи, ако се влоши состојбата со коронавирусот во Италија. Тоа ќе биде повод за затворање на повеќето компании – вели Ангел Димитров, претседател на Здружението на текстилна и кожарска индустрија на Стопанската комора.

Тој додаде дека најголем ризик за затворање на погоните имаат чевларските компании во Кумановскиот регион каде што работат повеќето од компаниите кои имаат оиталијански сопственик или работат за италијаснки партнери.Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik