„Глас флекс“ почна со производство на стакло во ТИРЗ Тетово

Bez autora
Jul 09 2020

Македонско-холандската компанија „Глас флекс“ почна со производство на стакло во ТИРЗ Тетово. Министерот за економија, Крешник Бектеши, рече дека ќе бидат вработени 300 луѓе.

„Чест и задоволство ми е што за една година од кога беше потпишан договорот преку приватен партнер кој управува со Слободната економска зона токму овде во општина Тетово и со инвеститорот ‘Глас флекс’ денеска да имаме можност да го одбележиме почетокот на работата на овој производствен капацитет, кој ќе вработи речиси 300 граѓани од Тетовскиот Регион и неговата околина“, изјави Бектеши.

Фабриката „Глас флекс“ има објект од 8.500 квадратни метри, а ќе се произведува калено, ламинирано и друг вид специјализирано стакло.

„Фабриката е со најмодерна линија за производство на стакло единствена на Балканот, која користи најмодерна технологија со целосно автоматизиран процес. Се работи претежно за извоз, 80 проценти од производството се продава на пазарите на поранешните југословенски републики и западноевропските држави“, изјави Гоце Пешов, менаџер во „Глас флекс“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik