Намален бројот на работниците во индустријата

Bez autora
Oct 01 2020

Бројот на работниците во индустријата во август бележи опаѓање во споредба со август 2019 година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Бројот на работниците во секторот Рударство и вадење на камен во август годинава, во однос на истиот месец лани, бележи опаѓање од 0.8  отсто, во секторот Преработувачка индустрија опаѓање од 5.6 проценти, а во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација опаѓање од 1.5 отсто.

Според главните индустриски групи, бројот на работниците во индустријата во август 2020 година, во однос на август 2019 година, бележи опаѓање кај Енергија за 1.3 отсто, Интермедијарни производи, освен енергија за 6.2 отсто, Капитални производи за 6.1 отсто, Tрајни производи за широка потрошувачка за 6.7 проценти и Нетрајни производи за широка потрошувачка за 4.6 отсто.

Индексот на бројот на работниците во индустријата во периодот јануари ‒ август 2020 година, во однос на периодот јануари ‒ август 2019 година, изнесува 95.3.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik