Поднесени над 2.200 барања за субвенции за клими

Bez autora
Aug 10 2020

Од почетокот на отворањето на јавниот повик за субвенции за инвертери поднесени се 2.249 апликации, а остануваат средства за уште речиси 3.000 барања.

Град Скопје ги потсетува граѓаните од сите скопски општини дека е во тек јавниот повик за доделување субвенции за инвертер клима-уреди за затоплување на домаќинствата, каде што граѓаните може да аплицираат онлајн.

Повикот ги опфаќа граѓаните што купиле инвертер од 1.1.2020 година до завршувањето на повикот на 30.11.2020 година или до денот на исцрпување на средствата.

На граѓаните ќе им бидат целосно надоместени трошоците за набавка на инвертер-уред, но не поголема од 62.000 денари во нето-износ.

Сите информации за повикот, како и формуларите за електронското пријавување, се објавени на следниот линк: https://www.surveymonkey.com/r/gradskopje-inverter2020.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik