Aerodrom "Nikola Tesla" objavio poslovne rezultate: Dobit veća od 30 miliona dinara

Bez autora
May 23 2019

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je kvartalne rezultate poslovanja za period januar-mart, što je prvi izveštajni period nakon što je koncesijom imovina kompanije na 25 godina preneta francuskom VINCI-ju. U prvom kvartalu Aerodrom je zabeležio poslovni prihod od 133,2 miliona dinara, pre svega usled naplate periodične koncesione naknade od 129,8 miliona dinara. Poslovna dobit iznosila je nepunih 49 miliona dinara, dok je neto dobit dostigla 31,5 miliona dinara. Ova kompanija nedavno je isplatila dividendu od 1.300 dinara po akciji. Uprava je izvestila da je na kraju marta u kompaniji bilo zaposleno 34 radnika, dok su poslovni rashodi od 84,3 miliona dinara bili za oko dva odsto ispod plana.

Aerodrom "Nikola Tesla" objavio poslovne rezultate: Dobit veća od 30 miliona dinaraBeogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) objavio je kvartalne rezultate poslovanja za period januar-mart, što je prvi izveštajni period nakon što je koncesijom imovina kompanije na 25 godina preneta francuskom VINCI-ju.

U prvom kvartalu Aerodrom je zabeležio poslovni prihod od 133,2 miliona dinara, pre svega usled naplate periodične koncesione naknade od 129,8 miliona dinara. Poslovna dobit iznosila je nepunih 49 miliona dinara, dok je neto dobit dostigla 31,5 miliona dinara. Ova kompanija nedavno je isplatila dividendu od 1.300 dinara po akciji. O tome više možete pročitati OVDE.

Uprava je izvestila da je na kraju marta u kompaniji bilo zaposleno 34 radnika, dok su poslovni rashodi od 84,3 miliona dinara bili za oko dva odsto ispod plana.

Narednih 25 godina, Aerodrom "Nikola Tesla" će glavninu prihoda ostvarivati od godišnjih koncesionih naknada koje su ugovorom predviđene da budu u rasponu 4,3-16 miliona evra, a ne manje od pet odsto bruto godišnjeg prihoda kompanije VINCI Airports.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik