Agencija prizemljila dio flote Adria Airwaysa

Bez autora
Sep 20 2019

Agencija za civilno zrakoplovstvo je zbog otkazivanja najmnih ugovoru Adria Airwaysu zabranila letenje s dva aviona marke Bombardier CRJ900. Agencija je zabranila let dva modela zrakoplova koje je Adria iznajmila od Trident Aviation Leasing Service u četvrtak u 16 sati i to usmenim putem. Predstavnici Agencije sastali su se s vodstvom Adria Airwaysa i razgovoaerali o tekućim problemima. Kako je izjavio direktor agencije Rok Marolt, Adrijine letačke operacije još su uvijek sigurne. Prije tjedan dana, Agencija za civilno zrakoplovstvo otvorila je postupak oduzimanja operativne licence Adria Airwaysu, navodi SiolNet, dodajući kako bez spomenute licence zrakoplovi Adrije ne mogu letjeti. Postupak protiv Adrije pokrenut je zbog financijske i poslovne neodrživosti poslovanja tog avioprijevoznika što izravno utječe na sigurnost putnika koje prevozi Adria.

Agencija prizemljila dio flote Adria AirwaysaAgencija za civilno zrakoplovstvo je zbog otkazivanja najmnih ugovoru Adria Airwaysu zabranila letenje s dva aviona marke Bombardier CRJ900.

Agencija je zabranila let dva modela zrakoplova koje je Adria iznajmila od Trident Aviation Leasing Service u četvrtak u 16 sati i to usmenim putem.

Predstavnici Agencije sastali su se s vodstvom Adria Airwaysa i razgovoaerali o tekućim problemima. Kako je za STA izjavio direktor agencije Rok Marolt, Adrijine letačke operacije još su uvijek sigurne.

Prije tjedan dana, Agencija za civilno zrakoplovstvo otvorila je postupak oduzimanja operativne licence Adria Airwaysu, navodi tamošnji portal SiolNet, dodajući kako bez spomenute licence zrakoplovi Adrije ne mogu letjeti.

Postupak protiv Adrije, tvrdi SiolNet, pokrenut je zbog financijske i poslovne neodrživosti poslovanja tog avioprijevoznika što, upozorava portal, izravno utječe na sigurnost putnika koje prevozi Adria.

Agencija je u obvezi dovršiti započeti postupak u roku tri mjeseca, no SiolNet procjenjuje da će pravorijek biti donesen u ubrzanoj proceduri zbog sigurnosti zračnog prijevoza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik