"ASA Group" preuzela "Vakufsku banku"

Bez autora
Nov 07 2019

"ASA Finance", koja je članica "ASA Group", kupila je danas većinu dionica "Vakufske banke", čime je postala većinski vlasnik ovog dioničarskog društva, potvrđeno nam je iz "ASA grupacije". Na Sarajevskoj berzi danas je izvršena kupovina više od 550.000 dionica "Vakufske banke" d.d. Sarajevo, po cijeni od 31 KM po dionici, čime je izvršen promet, odnosno transakcija veća od 17.200.000 maraka. "ASA Finance", članica "ASA grupacije", u više navrata je u posljednje vrijeme potvrdila opredjeljenje za ulaganje u finansijski sektor u BiH, a dokaz tome bila je i namjera o akviziciji "Vakufske banke".

"ASA Group" preuzela "Vakufsku banku""ASA Finance", koja je članica "ASA Group", kupila je danas većinu dionica "Vakufske banke", čime je postala većinski vlasnik ovog dioničarskog društva, potvrđeno nam je iz "ASA grupacije".

Na Sarajevskoj berzi danas je izvršena kupovina više od 550.000 dionica "Vakufske banke" d.d. Sarajevo, po cijeni od 31 KM po dionici, čime je izvršen promet, odnosno transakcija veća od 17.200.000 maraka.

"ASA Finance", članica "ASA grupacije", u više navrata je u posljednje vrijeme potvrdila opredjeljenje za ulaganje u finansijski sektor u BiH, a dokaz tome bila je i namjera o akviziciji "Vakufske banke".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik