Banja Luka dobiva naučno-tehnološki park

Bez autora
Dec 05 2019

Grad Banja Luka priprema projekt novog naučno-tehnološkog parka, koji će biti zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija, najavio je gradonačelnik Igor Radojičić. On je na otvaranju dvodnevne konferencije o značaju digitalne transformacije i konceptu “pametnih gradova”, koja je počela u Banjoj Luci, kazao da Grad ima interes da razvija jednu ovakvu zonu, koja bi bila atraktivna za domaću, prije svega mlađu radnu snagu, koja bi ostala na ovim prostorima. Prva konferencija posvećena digitalnoj transformaciji i konceptu “pametnih gradova” pod nazivom "Forward“ okupila je više od 300 učesnika u Banjoj Luci.

Banja Luka dobiva naučno-tehnološki parkGrad Banja Luka priprema projekt novog naučno-tehnološkog parka, koji će biti zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija, najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je danas na otvaranju dvodnevne konferencije o značaju digitalne transformacije i konceptu “pametnih gradova”, koja je počela u Banjoj Luci, kazao da Grad ima interes da razvija jednu ovakvu zonu, koja bi bila atraktivna za domaću, prije svega mlađu radnu snagu, koja bi ostala na ovim prostorima.

Prva konferencija posvećena digitalnoj transformaciji i konceptu “pametnih gradova” pod nazivom "Forward“ okupila je više od 300 učesnika u Banjoj Luci.

Prvi dan ovog skupa posvećen je digitalnoj transformaciji i njenom značaju za društvo u cjelini.

Tokom drugog dana bit će riječi o i "pametnim rješenjima“ u lokalnim upravama koja nude mogućnost za znatno unapređivanje usluga koje pružaju građanima.

Organizatori konferencije “Forward” su Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović istakla je uoči konferencije da je prelazak na digitalnu ekonomiju strateški cilj i razvojna šansa RS.

Cvijanović je rekla da ova važna oblast daje mogućnost i za novo zapošljavanje te podsjetila da se sve zemlje koje se žele razvijati i napredovati, bave pitanjima digitalne transformacije, kao što to treba uraditi i RS.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević istakao je da je upravo zato resorno ministarstvo pokrenulo ovu konferenciju.

- Digitalnu transformaciju ne možemo izbjeći, a treba vidjeti na koji način da je prihvatimo i primijenimo – dodao je Rajčević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik