Banjalučki "Nes" udio u "Krajinapetrolu" povećao na 32,2%

Bez autora
Nov 17 2019

Banjalučko preduzeće "Nes" d.o.o. povećalo je udio u "Krajinapetrolu" na 32,2 odsto, nakon što je u srijedu od firme "Petrobart Holdings Ltd" kupilo udio od 25,2 odsto akcija. U blok poslu na Banjalučkoj berzi obavljena je kupoprodaja 3.505.201 akcije po pojedinačnoj cijeni od 0,67 KM. Ukupna vrijednost ove transakcije iznosila je oko 2,35 miliona maraka. "Nes" d.o.o. do sada je posjedovao 5,2 odsto akcija "Krajinapetrola", a s povećanjem vlasničkog udjela na 32,2 odsto, postalo je drugi najveći akcionar ove banjalučke naftne kompanije, iza Akcijskog fonda RS, u čijem je posjedu 42,2 odsto akcija.

Banjalučki "Nes" udio u "Krajinapetrolu" povećao na 32,2%Banjalučko preduzeće "Nes" d.o.o. povećalo je udio u "Krajinapetrolu" na 32,2 odsto, nakon što je u srijedu od firme "Petrobart Holdings Ltd" kupilo udio od 25,2 odsto akcija.

U blok poslu na Banjalučkoj berzi obavljena je kupoprodaja 3.505.201 akcije po pojedinačnoj cijeni od 0,67 KM. Ukupna vrijednost ove transakcije iznosila je oko 2,35 miliona maraka.

"Nes" d.o.o. do sada je posjedovao 5,2% akcija "Krajinapetrola", a s povećanjem vlasničkog udjela na 32,2%, postalo je drugi najveći akcionar ove banjalučke naftne kompanije, iza Akcijskog fonda RS, u čijem je posjedu 42,2 odsto akcija.

Sa 9,7% akcija u vlasništvu, treći najveći akcionar je INA DD, a slijede PREF sa 6,5% i Fond za restituciju RS sa 3,2%.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (PREF), preduzeće "Nes" d.o.o., na čijem čelu je Sreten Kesić, bavi se trgovinom velikočvrstim, tečnim i gasovitim gorivima i sličnim proizvodima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik