Bespovratna pomoć SAD u iznosu od 19,5 miliona dolara

Bez autora
May 22 2022

Ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović potpisala je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom i vršiocem dužnosti direktora Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Denijem Robertsonom amandmane kojima se Srbiji obezbeđuje 19,5 miliona dolara bespovratne pomoći.

Reč je o amandmanima 16 i 18, od kojih se prvi odnosi na funkcionisanje javne uprave, dok će sredstva dodeljena po drugom amandmanu biti iskorišćena za konkurentniju tržišnu ekonomiju.

Joksimović je tom prilikom objasnila da je reč o delu pomoći od ukupno 115 miliona dolara, koliko iznosi planirani paket pomoći USAID-a Srbiji do decembra 2025. godine.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo time što se u redovnim vremenskim razmacima obnavlja strateški ugovor koji Srbija ima sa USAID-om.

Ova agencija je dugi niz godina prisutna u Srbiji i ona strateški i finansijski pomaže u svim reformama koje su važne za naš evropski put i na taj način se SAD pojavljuju kao značajna podrška našoj zemlji na njenom evropskom putu, rekla je ona.

Ambasador Hil je naglasio da je cilj saradnje sa USAID-om da Srbija bude uspešna i da ostvari svoje ciljeve, a to znači da ima jaku privredu i jake institucije, dobre odnose sa susedima, pogotovu sada kada se suočavamo sa brojnim izazovima.

Ocenite tekst
Komentari
  • laik

    May 24 2022
    Čuvaj se Danajaca i kad darove nose.
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik