Bespovratna sredstva Norveške za nezaposlene i preduzetnike

Nezaposleni i vlasnici malih i mikro preduzeća, odnosno preduzetnici, mogu do 15. avgusta da konkurišu za bespovratna sredstva Norveške za kupovinu opreme i uvođenje novih usluga, a po grantu je planirano po 10.000 evra. To je deo projekta "Norveška za vas", kojim ta država podržava razvoj Zapadnog Balkana. Za bespovratna sredstva mogu aplicirati početnici u poslovanju, odnosno nezaposleni i preduzetnici. Početnici, koji nemaju registrovano preduzeće, konkurišu kao privatna lica i u obavezi su da, ako prođu na konkursu, da u određenom periodu registruju firmu i potom, kao pravno lice, potpisuju ugovor sa nama. Za preduzetnike najvažniji uslov je da su osnovali firmu u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018. godine, objašnjava projektni menadžer Radule Ristović.

Bespovratna sredstva Norveške za nezaposlene i preduzetnikeNezaposleni i vlasnici malih i mikro preduzeća, odnosno preduzetnici, mogu do 15. avgusta da konkurišu za bespovratna sredstva Norveške za kupovinu opreme i uvođenje novih usluga, a po grantu je planirano po 10.000 evra.

To je deo projekta "Norveška za vas", kojim ta država podržava razvoj Zapadnog Balkana.

"Za bespovratna sredstva mogu aplicirati početnici u poslovanju, odnosno nezaposleni i preduzetnici. Početnici, koji nemaju registrovano preduzeće, konkurišu kao privatna lica i u obavezi su da, ako prođu na konkursu, da u određenom periodu registruju firmu i potom, kao pravno lice, potpisuju ugovor sa nama. Za preduzetnike najvažniji uslov je da su osnovali firmu u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018. godine", objašnjava projektni menadžer Radule Ristović.

Konkurs se odnosi na opštine iz treće i četvrte grupe prema stepenu razvijenosti, a precizan spisak opština, kao i detaljne informacije o uslovima konkursa, nalaze se na adresi norveskazavas.org.rs

Za svaku od dve grupe, raspoloživo je po 350.000 evra, odnosno ukupno 700.000 evra.

"Planirano je po 10.000 evra, po grantu, za svakog od korisnika, tako da se očekuje da bude prijavljeno negde oko 35 projekata svakog od lotova, odnosno u svakoj od pomenute dve grupe", kaže Ristović.

Projekat "Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana, Norveška za vas - Srbija", ima za cilj da doprinese ravnomernom društveneo-ekonomskom razvoju u Srbiji, kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji i unapređenju lokalne infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik