Bh. automobilska industrija prvi put na sajmu u Stuttgartu

Bez autora
May 23 2019

U sklopu Stuttgart Automotive Week 2019, koji se održava od 21. do 23. maja kao jedna od pet tematskih sajamskih cjelina održava se i Global Automotive Components and Suppliers Expo 2019, na kojem ove godine učestvuju i bh. kompanije. Privredna komora Federacije BiH, u saradnji sa USAID WHAM projektom, obezbijedila je nastup pet kompanija iz automobilskog sektora BiH, te su se predstavile Pobjeda d.d. Tešanj, MDG International Vogošća, Plamingo d.o.o. Gračanica, SurTec Eurosjaj d.o.o. Konjic i Cromex d.o.o. Prijedor. Kako je saopćeno iz PKFBiH ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku za bosanskohercegovačke kompanije da ojačaju postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Bh. automobilska industrija prvi put na sajmu u StuttgartuU sklopu Stuttgart Automotive Week 2019, koji se održava od 21. do 23. maja kao jedna od pet tematskih sajamskih cjelina održava se i Global Automotive Components and Suppliers Expo 2019, na kojem ove godine učestvuju i bh. kompanije.

Privredna komora Federacije BiH, u saradnji sa USAID WHAM projektom, obezbijedila je nastup pet kompanija iz automobilskog sektora BiH, te su se predstavile Pobjeda d.d. Tešanj, MDG International Vogošća, Plamingo d.o.o. Gračanica, SurTec Eurosjaj d.o.o. Konjic i Cromex d.o.o. Prijedor.

Kako je saopćeno iz PKFBiH ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku za bosanskohercegovačke kompanije da ojačaju postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Na zajedničkom štandu kompanije iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da predstave svoje najnovije proizvode i dostignuća, kao i da prezentuju najnovije tehnike i tehnologije koje koriste prilikom izrade i obrade automobilskih dijelova i komponenti.

Štand BiH posjetili su brojni posjetioci, predstavnici automobilskih kompanija, a jedna od njih je i Daimler AG sa čijim je predstavnicima razgovarano o načinima na koji kompanije iz Bosne i Hercegovine mogu postati dobavljačima Daimler AG-a odnosno kako najlakše da se uključe u lanac dobavljača.

Zajednički štand bh. kompanija posjetio je i generalni konzul Bosne i Hercegovine u Štutgartu Began Muhić kojeg je potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić upoznao sa trendovima i potencijalima automobilske industrije Bosne i Hercegovine.

Predstavnik organizatora sajma UKI Media & Events, Humphrey Lee, informirao je predstavnike PK FBiH da je rezervacija sajamskog prostora za narednu godinu već počela i da je 40 posto prostora za sljedeću godinu zakupljeno već prvog dana sajma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik