Bh. sportski centar na Jadranu blizu zatvaranja

Bez autora
Aug 03 2020

Sportski centar Bossina Zaostrog, jedini objekat na Jadranu koji je vraćen u posjed naše države, odnosno Vlade Kantona Sarajevo, nalazi se pred zatvaranjem.

- Ne znam više šta da radim(o), rekao nam je direktor SC Bossina Zaostrog Davor Matić, te dodao:

- Zbog poznate situacije, sve bh. sportske ekipe su otkazale dolazak - od karataša, košarkaša... do studenata Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Sarajevo koji ovdje obavljaju i dio praktične nastave i ostalih bh. građana, tako da Bossina u jeku turističke sezone zjapi prazna. Zatvaranje objekta neminovno vodi u stečaj, a ako do toga dođe, bojim se da će nam ga u tom slučaju Hrvatska ponovo oduzeti. Zbog toga sam i rekao da ne znam šta više da radim... Svim bh. turistima koji plate kovid-test za ulazak u Hrvatsku ponudili smo jedan dan gratis boravka, ali opet smo prazni.

Dolazak jedino nisu otkazali iz Udruženja borca Armije BiH, koji su tradicionalni gosti SC Bossina, ali prethodno oni moraju obaviti obavezne testove na koronavirus.

- Nadam se da će Ministarstvo izaći u susret borcima i platiti im troškove testiranja. Inače, oni nas non-stop zovu i raspituju se o tome... Tako bi se možda i mogli izvući iz ove nezavidne situacije, zaključio je Matić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik