Bijeljinska Šećerana mora biti prodata: Nadaju se investitorima

Bez autora
Dec 29 2019

Nebojša Matić, odlučio je to Viši privredni sud Banja Luka, ostaje stečajni upravnik Fabrike šećera Bijeljina. Odluka je donesena nakon što se Matić žalio na ranije rješenje Okružnog privrednog suda u Bijeljini, kojim je smijenjen s pozicije.


Stečajni postupak nastavlja Matić

- Sudija Okružnog suda je donio rješenje da mene smjenjuje i da postavlja Marka Krsmanovića, na šta sam se u zakonski propisanom roku žalio i Viši privredni sud u Banjoj Luci je poništio to rješenje. Dao je rješenje da je žalba osnovana i sad se čeka da stečajni sudija donese odluku šta i kako dalje. Sasvim normalno je da ja nastavim stečajni postupak i da se u skladu sa ranijim odlukama skupštine povjerilaca nastavi prodaja, potvrdio je to i Matić za Oslobođenje.

Iz Višeg privrednog suda ističu da je kontrola rada stečajnog upravnika isključivo u nadležnosti stečajnog sudije, te kako stečajni upravnik mora imati saglasnost odbora povjerilaca samo vezano za raspolaganje imovinom velike vrijednosti, nekretninama i prilikom odlučivanja o daljem poslovanju stečajnog dužnika.

- Dalji postupak se više ne može čekati. Izgubili smo mjesec i po zbog cijele ove procedure i, čim mi Krsmanović preda sve papire, nastavljamo sa stečajnim postupkom. Posljednja ponuda koju smo dobili bila je od firme Pavgord, međutim, oni su davali mnogo manje od onoga koliko smo mi tražili. Nudili su pet miliona, a mi smo na posljednjoj prodaji tražili 9,5 miliona KM. Nije nam se niko javio, te će, kada dobijem rješenje da zvanično nastavljam sa stečajem, prva sljedeća ponuda biti devet miliona. Nakon toga će se na svakoj prodaji skidati po 500 hiljada, a oglašavat će se prodaja svakih 15 dana dok se ne pojavi kupac. Uglavnom, mora se u zakonski propisanom roku prodati imovina i namiriti se povjerioci, kazao je Matić.

Snižavanje cijene za 4 miliona

Pavgord je još zainteresovan, ali Matić kaže kako im se ne može napraviti ustupak i cijena sniziti za četiri miliona KM, te se nada da će se pojaviti neki drugi investitor koji je spreman platiti cijenu koja će odgovarati i jednoj i drugoj strani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik