Budućnost Revoza i dalje neizvjesna

Bez autora
Nov 29 2022

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da Renault planira nastaviti proizvodnju u Revozu i da to znači kraj neizvjesnosti za ovu tvrtku iz Novog Mesta, iz Revoza su poručili da iduće godine ne planiraju nikakve promjene.

Revoz je jedna od tvrtki koja ima najviše problema u nabavi elektroničkih dijelova za vozila. Zbog toga su proljetos smanjili broj zaposlenih za 350.

U dva poslijepodne završava radni dan u Revozu - za svih 1500 radnika koji su zadržali posao. Tako je, jer od ožujka rade samo još jednu smjenu. Do kraja godine sklopit će 75.000 vozila twingo, električni twingo i clio. Trebali bi se početi proizvoditi sljedeće godine, što će biti nakon prestanka proizvodnje ovih modela? Odluka još nije donesena, piše RTV Slovenije.

No, kako su napisali u priopćenju, Revoz će ubuduće pripadati skupini od pet tvornica koje će razvijati termalna i hibridna vozila marki Renault i Dacia. Proizvodnja električnih vozila se ne spominje, kao ni rokovi i drugi planovi.

U regionalnoj gospodarskoj komori nagađaju da neizvjesnosti još nije kraj.

“U Komori pozorno pratimo događanja u Revozu, želimo da se što prije pojave pozitivne informacije da je Revoz i jedna od ključnih lokacija koncerna Renault za iduće razdoblje, ne samo sedam godina, nego značajno duže,“ rekao je direktor Gospodarske komore Dolenjske i Bele krajine Tomaž Kordiš.

Nova je informacija, koju potvrđuje Revozov sindikalac, da francuski vlasnik nudi radnicima otkup dionica, od kojih bi svaki trebao kupiti najmanje šest. Na taj način bi 10% vlasnika tvornica postupno postali zaposlenici.

Inače, Revozovi su radnici ove godine bili kod kuće više od 40 dana zbog problema s opskrbom elektroničkih dijelova koji se ugrađuju u vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik