Do kraja godine završetak auto-puta od Surčina do Obrenovca

Bez autora
Apr 21 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuenom o infrastrukturnim projektima koje ova firma realizuje u saradnji sa resornim ministarstvom. Ona je iskazala zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom CRBC, istakavši da način na koji ta firma sprovodi projekat izgradnje auto-puta od Surčina do Obrenovca može da posluži kao primer za sve, pri čemu je takođe iznela očekivanje da će radovi biti gotovi do kraja godine. Nakon uspešnog sastanka na samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, radujemo se što ćemo saradnju nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega–Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd–Surčin, jer će nam to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11.

Do kraja godine završetak auto-puta od Surčina do ObrenovcaPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuenom o infrastrukturnim projektima koje ova firma realizuje u saradnji sa resornim ministarstvom.

Mihajlović je iskazala zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom CRBC, istakavši da način na koji ta firma sprovodi projekat izgradnje auto-puta od Surčina do Obrenovca može da posluži kao primer za sve, pri čemu je takođe iznela očekivanje da će radovi biti gotovi do kraja godine.

Nakon uspešnog sastanka na samitu 16+1 u Dubrovniku i potpisivanja dva memoranduma, radujemo se što ćemo saradnju nastaviti i na izgradnji najteže deonice na Koridoru 11 Požega–Boljare, kao i na izgradnji deonice Novi Beograd–Surčin, jer će nam to omogućiti puno funkcionisanje Koridora 11, ukazala je ona.

Džang je podvukao da će auto-put od Surčina do Obrenovca biti završen i pre ugovorenog roka, i dodao da CRBC intenzivno radi na tome da ciljevi dogovoreni u Dubrovniku budu postignuti.

Pripremamo idejno rešenje za deonicu Požega–Boljare, sledeće godine započinjemo izgradnju od Novog Beograda do Surčina, a radimo intenzivno i na pripremnim aktivnostima za rekonstrukciju pruge od Beograda do granice s Makedonijom, precizirao je on.

Sagovornici su ocenili da je izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma od velike važnosti za Srbiju.

Na sastanku je bilo reči i o značaju predstojećeg samita „Jedan pojas, jedan put“, koji se naredne nedelje održava u Pekingu, i na kojem će, uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića, učešće uzeti i potpredsednica Vlade.

Potpredsednica Vlade je danas razgovarala i sa zamenikom generalnog direktora kineske kompanije „Pauer Čajna rejlvejs“ Žen Lidžijem o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda i predstojećem učešću delegacije Srbije, sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem na čelu, na samitu „Jedan pojas, jedan put“ u Pekingu.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa tom kompanijom kada je u pitanju izgradnja sektora B obilaznice oko Beograda.

Takođe, ona je izrazila očekivanje da će na predstojećem samitu u Pekingu biti potpisan Memorandum o razumevanju za nastavak izgradnje obilaznice, odnosno sektora C od Bubanj potoka do Pančeva.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je izgradnja obilaznice oko Beograda od ogromnog značaja ne samo za glavni grad, već za celu Srbiju, jer će omogućiti povezivanje koridora 10 i 11, ali i doprineti izmeštanju teškog tranzitnog saobraćaja iz centra grada, povećanju bezbednosti saobraćaja i smanjenju zagađenja.

Na sastanku je bilo reči i o projektu izgradnje metroa u Beogradu, za koji će Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiti punu podršku.

Žen Lidži je istakao da veoma ceni poverenje i podršku koju njegovoj kompaniji pruža Vlada Srbije, izrazivši uverenje da oba projekta mogu uspešno da se realizuju, s obzirom na iskustvo koje kao kompanija poseduju.

Ne samo da smo zainteresovani za ove infrastrukturne projekte, već posedujemo sva neophodna znanja, iskustvo i tehnologiju da projekte izvedemo od početka do kraja, od planiranja, projektovanja, investiranja, do građevinskih radova, rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik