Dobit Petrokemije osam puta veća nego lani

Bez autora
Jul 30 2020

Kutinska Petrokemija d.d. objavila je danas rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci 2020. godine. U prvom polugodištu tvrtka je ostvarila neto dobit u iznosu od 239 milijuna kuna, u odnosu na 29 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prošle godine.

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvih šest mjeseci 2020. iznosi 251 milijun kuna u usporedbi s neto dobiti od 90 milijuna kuna u prvom polugodištu 2019. EBITDA bez jednokratnih stavki iznosi 304 milijuna kuna, i u odnosu na prvo polugodište 2019. značajno se povećala zahvaljujući stabilnoj proizvodnji i prodaji te niskoj cijeni prirodnog plina, ističu u Petrokemiji.

U tvrtki kazuju kako ostvareni rezultati pokazuju da pandemija COVID-19 nije negativno utjecala na potražnju za mineralnim gnojivima u prvom dijelu godine, zbog očekivane neelastičnosti potrošnje hrane i poljoprivredne proizvodnje.

Proizvodnja mineralnih gnojiva u Petrokemiji d.d. odvijala se cijelo vrijeme stabilno, dok je logistika djelovala uz manje poremećaje u lancima opskrbe uzrokovane COVID-19 krizom. Na poslovanje kompanije pozitivno je utjecala znatno niža cijena prirodnog plina, kao i implementirane mjere efikasnosti u prethodnim razdobljima.

„Poslovodstvo tvrtke kontinuirano promatra razvoj situacije vezano uz COVID-19 i provodi sve relevantne preporuke HZJZ radi očuvanja zdravlja i sigurnosti zaposlenika. Kontinuirano se radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje. Postojeće stanje i struktura imovine i obveza Društva, te sadašnja razina organiziranja i prilagodbe procesa odvijanju poslovne aktivnosti u kriznim uvjetima, pokazuju sposobnost Petrokemije da se suoči s brojnim izazovima koje donosi sljedeće razdoblje.“ – ističu u Petrokemiji.
Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik