Doboj će opet biti regionalna raskrsnica

Bez autora
Sep 11 2019

Doboj je nekada bio regionalna raskrsnica i to će ponovo postati uz planiranu izgradnju autoputeva i realizaciju drugih infrastrukturnih projekata, rekao je juče u tom gradu ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić. On je istakao da je o tim planovima razgovarao sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, da bi, uz saradnju, oni uspješno bili dovedeni do kraja. Prioritet Vlade Srpske jeste da autoputem poveže Banjaluku i Beograd. Dionica od Banjaluke do Doboja već je urađena, a počela je i prva faza u dužini od sedam kilometara koridora 5C, čija će ukupna dužina biti 46 kilometara, naveo je Trninić i dodao da su za drugu fazu ovog koridora obezbijeđena sredstva, ali da nije ratifikovan sporazum sa EBRD-om, što koči procedure, navodeći da su u toku razgovori za realizaciju faza tri i četiri.

Doboj će opet biti regionalna raskrsnicaDoboj je nekada bio regionalna raskrsnica i to će ponovo postati uz planiranu izgradnju autoputeva i realizaciju drugih infrastrukturnih projekata, rekao je juče u tom gradu ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

On je istakao da je o tim planovima razgovarao sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, da bi, uz saradnju, oni uspješno bili dovedeni do kraja.

- Prioritet Vlade Srpske jeste da autoputem poveže Banjaluku i Beograd. Dionica od Banjaluke do Doboja već je urađena, a počela je i prva faza u dužini od sedam kilometara koridora 5C, čija će ukupna dužina biti 46 kilometara - naveo je Trninić i dodao da su za drugu fazu ovog koridora obezbijeđena sredstva, ali da nije ratifikovan sporazum sa EBRD-om, što koči procedure, navodeći da su u toku razgovori za realizaciju faza tri i četiri.

Jerinić je rekao da je na sastanku zaključeno da problem neformiranja vlasti na nivou BiH koči određene međunarodne projekte u ovom gradu, kojima je potrebna ratifikacija, kako u Savjetu ministara, tako i u Parlamentu BiH, ali da je potrebno raditi na onim dijelovima projekata na kojima je to moguće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik