Dugoročna saradnja kompanije "Erbas" sa Srbijom

Bez autora
Jun 26 2019

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa izvršnim direktorom kompanije "Erbas" Brunom Evenom, koji je gost Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2019". Na sastanku je bilo reči o dolasku devet višenamenskih "Erbasovih" helikoptera H-145M u Srbiju i njihovo opremanje i naoružavanje domaćim naoružanjem. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog zajedničkih projekata u segmentu industrijske saradnje, među kojima su najznačajniji oni koji se odnose na unapređenje i sertifikaciju kapaciteta Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" za održavanje i proizvodnju delova helikoptera "Gazela".

Dugoročna saradnja kompanije "Erbas" sa SrbijomMinistar odbrane u Vladi Republike  Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa izvršnim direktorom kompanije "Erbas" Brunom Evenom, koji je gost Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2019".

Na sastanku je bilo reči o dolasku devet višenamenskih "Erbasovih" helikoptera H-145M u Srbiju i njihovo opremanje i naoružavanje domaćim naoružanjem.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog zajedničkih projekata u segmentu industrijske saradnje, među kojima su najznačajniji oni koji se odnose na unapređenje i sertifikaciju kapaciteta Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" za održavanje i proizvodnju delova helikoptera "Gazela".

Vulin se danas, u okviru pomenutog sajma, sastao i sa delegacijom Državnog vojno-industrijskog komiteta (DVIK) Belorusije, ocenivši da je saradnja dveju zemalja u oblasti odbrane doživela značajan napredak i da prati razvoj ukupnih bilateralnih odnosa.

Obe strane su se saglasile da se saradnja u oblasti odbrane intenzivno razvija na polju vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje, kao i da očekuju njeno unapređenje u narednom periodu.

Ministar je u razgovoru sa delegacijom Nigerije istakao da, s obzirom na kapacitete kojima Srbija raspolaže u domenu odbrambene industrije, postoje potencijali za to da se dosadašnja saradnja dveju zemalja u oblasti odbrane dodatno unapredi.

Sagovornici su ocenili da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dveju država idu u prilog razvoju dalje saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik