Firmi sa prihodom od 42 evra odobrena kupovina "Niš ekspresa"

Bez autora
Sep 30 2019

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je u skraćenom postupku sticanje neposredne pojedinačne kontrole Društva za izradu predmeta od plastičnih masa „Bokić Gojko doo” iz Niša nad „Niš ekspresom”, akcionarskim društvom za saobraćajnu delatnost, objavljeno je na sajtu ovog regulatornog tela. Na ovaj način potvrđena je legalnost berzanske trgovine kojom „Bokić Gojko doo” želi da kupovinom akcija preko berze preuzme većinski paket akcija, a zatim i kontrolu nad „Niš ekspresom”. „Bokić Gojko doo” po akciji „Niš ekspresa” ponudio je 1.537 dinara, ponuda je otvorena do 14. oktobra, a posle toga će se videti za koliko je uvećano vlasništvo ove firme u niškom prevozniku i da li je preuzimanje uspelo.

Firmi sa prihodom od 42 evra odobrena kupovina prevoznika čiji je prihod 2018. bio 31 milion evraKomisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je u skraćenom postupku sticanje neposredne pojedinačne kontrole Društva za izradu predmeta od plastičnih masa „Bokić Gojko doo” iz Niša nad „Niš ekspresom”, akcionarskim društvom za saobraćajnu delatnost, objavljeno je na sajtu ovog regulatornog tela.

Na ovaj način potvrđena je legalnost berzanske trgovine kojom „Bokić Gojko doo” želi da kupovinom akcija preko berze preuzme većinski paket akcija, a zatim i kontrolu nad „Niš ekspresom”, preneo je Tanjug.

„Bokić Gojko doo” po akciji „Niš ekspresa” ponudio je 1.537 dinara, ponuda je otvorena do 14. oktobra, a posle toga će se videti za koliko je uvećano vlasništvo ove firme u niškom prevozniku i da li je preuzimanje uspelo.

Jedini član ove niške firme koja je osnovana 2016. godine je fizičko lice Zoran Jovanović, a kako se navodi u rešenju KZK, firma „Bokić Gojko doo” nema druga zavisna društvu u Srbiji i u 2018. godini nije imala poslovnih aktivnosti, a prema bilansu uspeha za tu godinu ostvarila je ukupan prihod od 42 evra.

„Niš-ekspres” je osnovan 1951. godine, a bavi se prevozom putnika na gradskim, međumesnim i međunarodnim linijama i u Nišu ima pet ogranaka koji se pored restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata bave i delatnošću tur-operatora.

Ova kompanije koja je u 2018. godini ostvarila prihod veći od 31 milion evra poseduje i upravlja autobuskim stanicama u Nišu, Svrljigu, Knjaževcu, Beloj Palanci, Babušnici, Gadžinom Hanu, Prokuplju, Aleksincu, Bujanovcu, Kuršumliji, Žitorađi i Ražnju, navodi se u dokumentu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik