„FlyBosnia“ ostala i bez direktora!

Bez autora
Dec 09 2019

Tarik Bilalbegović nije više na poziciji generalnog direktora bh. aviokompanije “FlyBosnia”. On je, prema informacijama „Avaza“, dobio otkaz, a ranije je sam nudio ostavku. Bilalbegovića smo kontaktirali kako bi nam pojasnio razlog otkaza, ali nam je rekao da je na putu i da možemo razgovarati tek u ponedjeljak. On je na ovoj poziciji proveo svega pola godine. Imenovan je za direktora u junu, nakon što je ostavku podnio Kris Gabrijel, uspješni australski biznismen i jedan od stotinu najutjecajnijih IT biznismena u svijetu. I Gabrijel je kao i Bilalbegović poziciju direktora u aviokompaniji „FlyBosnia“ obavljao manje od pola godine.

Tarik Bilalbegović nije više na poziciji generalnog direktora bh. aviokompanije “FlyBosnia”, saznaje „Dnevni avaz“.

Šta je razlog

On je, prema informacijama „Avaza“, dobio otkaz, a ranije je sam nudio ostavku.

Bilalbegovića smo jučer kontaktirali kako bi nam pojasnio razlog otkaza, ali nam je rekao da je na putu i da možemo razgovarati tek u ponedjeljak.

On je na ovoj poziciji proveo svega pola godine. Imenovan je za direktora u junu, nakon što je ostavku podnio Kris Gabrijel (Chris Gabriel), uspješni australski biznismen i jedan od stotinu najutjecajnijih IT biznismena u svijetu.

I Gabrijel je kao i Bilalbegović poziciju direktora u aviokompaniji „FlyBosnia“ obavljao manje od pola godine.

Gabrijel nije želio produžiti ugovor s ovom kompanijom jer se njegova vizija i planovi nisu podudarali s direktorom i vlasnikom „Al Shiddi“ grupacije Nudžejmom Skenderović i Sulejmanom Abdulahom el-Šidijem.

Finansijska dubioza

Tokom šestomjesečnog mandata kompaniju je stavio na noge te osigurao letove prema Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji. No kasnije je ova firma, iako se predstavlja kao nacionalna, počela tonuti u finansijsku dubiozu.

Dugovi Sarajevskom aerodromu iznose milion maraka, a ostali su i samo s jednim avionom.

Plaće kasne mjesecima

Radnici ove firme nedavno su nam rekli da im primanja kasne već dva mjeseca. Kako su nam pojasnili, doprinosi im nisu uplaćeni još od aprila. Nikada im nisu plaćene ni predviđene dnevnice.

Zbog finansijske dubioze „FlyBosnia“ otpustila je više od 50 radnika i smanjila broj letova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik