Fortenova obavijestila EK o planu preuzimanja Mercatora

Bez autora
Aug 21 2019

Fortenova grupa, koja je preuzela zdravi dio hrvatskog Agrokora, obavijestila je Europsku komisiju o planiranom preuzimanju dionica slovenske grupe Mercator, objavljeno je danas iz Fortenove. Dodali su da je proces pokrenut u Bruxellesu, 13. kolovoza. Fortenova grupa danas nije željela davati procjene o tome kada će se dogoditi planirane promjene vlasništva nad dionicama Mercatora. Kako su istaknuli, daljnji koraci ovisit će o tome kada će EU odgovoriti na obavijest o planiranoj koncentraciji poduzeća na nivou EU-a, uključujući Hrvatsku i Sloveniju. U međuvremenu, ljubljanski Dnevnik piše da je moguće da će Europska komisija odluku o koncentraciji između Mercatora i Fortenove Grupe prepustiti Agenciji za zaštitu konkurencije.

Fortenova obavijestila EK o planu preuzimanja MercatoraFortenova grupa, koja je preuzela zdravi dio hrvatskog Agrokora, obavijestila je Europsku komisiju o planiranom preuzimanju dionica slovenske grupe Mercator, objavljeno je danas iz Fortenove.

Dodali su da je proces pokrenut u Bruxellesu, 13. kolovoza.

Fortenova grupa danas nije željela davati procjene o tome kada će se dogoditi planirane promjene vlasništva nad dionicama Mercatora. Kako su istaknuli, daljnji koraci ovisit će o tome kada će EU odgovoriti na obavijest o planiranoj koncentraciji poduzeća na nivou EU-a, uključujući Hrvatsku i Sloveniju.

U međuvremenu, ljubljanski Dnevnik piše da je moguće da će Europska komisija odluku o koncentraciji između Mercatora i Fortenove Grupe prepustiti Agenciji za zaštitu konkurencije.

Iz kompanije su potvrdili da su u Bruxellesu pokrenuli postupak sličan onaj pred nadležnim lokalnim regulatorima u BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Očekuje se da će Mercator postati dio grupe do kraja studenoga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik