Gen Energija lani ostvarila prihod od 2,2 milijarde eura

Bez autora
Jan 14 2020

Gen Energija, koji upravlja slovenskom polovicom nuklearne elektrane Krško, lani je ostvarila više od 2,2 milijarde eura prihoda i dobrih 48 milijuna eura neto dobiti.

Matična tvrtka ostvarila je 26 milijuna eura neto dobiti uz 207 milijuna eura prometa. Planove su premašili čak za četvrtinu.

Direktor tvrtke Gen Energije Martin Novšak rekao je na susretu s novinarima da je iza Gen Grupe koja je lani utrošila stotine milijuna eura na investicije, uspješna poslovna godina.

Grupa je također uspješno ispunila svoju misiju osiguranja električne energije iz nisko ugljičnih izvora, a proizvodnja energetskih postrojenja tvrtke Gen Group ispunila je i nadmašila svoje planove.

Izjavio je da je nuklearna elektrana Krško (Nek) uglavnom radila punom snagom i stabilnošću prošle godine, dok je u vrijeme planiranog remonta premašila planiranu proizvodnju i proizvela 5532 gigavat-sati električne energije.

Hidroelektrane na rijeci Savi radile su pouzdano i proizvodile su 876 gigavat-sati električne energije, s obzirom na ispodprosječne hidrološke uvjete koji su trajali do studenog, a Termoelektrana Brestanica osigurala je osam pouzdanih pokretanja za uravnoteženje nacionalnog elektroenergetskog sustava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik