Gorenje plaća zaposlenima da dovedu nove radnike

Bez autora
Sep 20 2019

Slovenski proizvođač kućnih uređaja Gorenje, ovog proljeća, nakon što ga je preuzeo kineski Hisense, najavio je otpuštanje 270 radnika. Nije riječ o radnicima u proizvodnji, i na kraju ih je otišlo samo 60, a Gorenje se našlo pred novim problemom – kako pronaći nove radnike. Zbog povećane potražnje i proizvodnje, sto radnika već je zaposleno za rad u proizvodnji u kolovozu. U drugoj polovini rujna trebat će nam još oko 80 radnika, kaže Mateja Celin iz službe za odnose s javnošću Gorenja. Dodala je da se to događa svake godine kada se proizvodnja poveća, pa zapošljavaju nove ljude na određeno vreme.

Gorenje plaća zaposlenima da dovedu nove radnikeSlovenski proizvođač kućnih uređaja Gorenje, ovog proljeća, nakon što ga je preuzeo kineski Hisense, najavio je otpuštanje 270 radnika.

Nije riječ o radnicima u proizvodnji, i na kraju ih je otišlo samo 60, a Gorenje se našlo pred novim problemom – kako pronaći nove radnike, piše ljubljanski list Večer.

Zbog povećane potražnje i proizvodnje, sto radnika već je zaposleno za rad u proizvodnji u kolovozu.

"U drugoj polovini rujna trebat će nam još oko 80 radnika", kaže Mateja Celin iz službe za odnose s javnošću Gorenja. Dodala je da se to događa svake godine kada se proizvodnja poveća, pa zapošljavaju nove ljude na određeno vreme. Međutim, ove godine imaju puno problema s pronalaženjem radnika.

"Na tržištu više nema dovoljno ljudi koji bi radili u proizvodnji", objašnjava Celin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik