HANFA izdala rješenje za izravno stjecanje CGS Capital d.o.o.

Bez autora
Jul 13 2020

Na 31. ovogodišnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih tržišta (HANFA) doneseno je rješenje kojim se izdaje suglasnost CGS društvu s ograničenom odgovornošću za poslovno savjetovanje sa sjedištem u Zagrebu, za izravno stjecanje kvalificiranog udjela u CGS Capital d.o.o. za osnivanje i upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, u visini od 100% temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva.

Izdaje se suglasnost Igoru Noršiću i Ivanu Loziću, obojica iz Zagreba, kao osobama koje djeluju zajednički za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u CGS Capital d.o.o. od 100 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava društva, a gledano pojedinačno, Igoru Noršiću u visini od 90 posto i Ivanu Loziću u visini od 10 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava društva.

Na sjednici usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o promidžbi, informativnom prospektu i ostalim informacijama za članove obveznih mirovinskih fondova te izdana suglasnost Krešimiru Arapoviću za obavljanje funkcije člana uprave leasing-društva AGRAM LEASING d.o.o. te Gordani Martinović za obavljanje funkcije članice uprave leasing društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o.

Osim toga, izdana su i rješenja kojima se osnivačima obrta Korkyra, obrt za zastupanje u osiguranju, Ivana Giljanović i Ljubo Salečić iz Splita daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja te Sanji Špoljar, osnivačici obrta za zastupanje u osiguranju OPTIMUM GRUPA iz Jastrebarskog, daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja.

Društvu SCRAP Leasing d.o.o. u likvidaciji iz Zagreba ukinuto je odobrenje za obavljanje poslova leasinga, izdano 2008. godine, dozvola je prestala važiti i Igoru Kužatku, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju I.K., OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU, VL. IGOR KUŽATKO iz Zagreba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik