Hanfa obustavila postupak preuzimanja Auctor Investa

Bez autora
Oct 17 2019

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga obustavila je postupak preuzimanja društva Auctor Invest za upravljanje investicijskim fondovima iz Zagreba za koji je češko društvo Auctor Holding tražilo odobrenje. Hanfa prekinula češko preuzimanje zagrebačke tvrtke koja upravlja investicijskim fondovima. Otegotna okolnost je činjenica da je navedeno Hanfa utvrdila tek uvidom u sudski registar iz čega se može zaključiti da je Neizravni stjecatelj tijekom postupka prešutio taj podatak tj. o istom nije obavijestio Hanfu, navedeno je u Hanfinom rješenju.

Hanfa obustavila postupak preuzimanja Auctor InvestaHrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obustavila je postupak preuzimanja društva Auctor Invest za upravljanje investicijskim fondovima iz Zagreba za koji je češko društvo Auctor Holding tražilo odobrenje.

Hanfa prekinula češko preuzimanje zagrebačke tvrtke koja upravlja investicijskim fondovima

- Otegotna okolnost je činjenica da je navedeno Hanfa utvrdila tek uvidom u sudski registar iz čega se može zaključiti da je Neizravni stjecatelj tijekom postupka prešutio taj podatak tj. o istom nije obavijestio Hanfu - navedeno je u Hanfinom rješenju.

Hanfa je, naime, tijekom provođenja postupka utvrdila da je češko društvo prije podnošenja samog zahtjeva regulatoru i bez ishođenja potrebnog odobrenja već steklo 100 posto udjela u ranije spomenutom društvu, priopćili su iz Hanfe.

Stoga je hrvatska regulatorna agencija naložila Auctor Holdingu iz Češke otuđenje neizravno stečenog udjela u društvu koje upravlja zagrebačkim investicijskim fondovima, a to mora učiniti u sljedećih devet mjeseci. Ako to ne učini, Hanfa će podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenja prekršaja.

Inače, tvrtka Auctor Holding sa sjedištem u Pragu novoosnovana je kompanija u vlasništvu varaždinskog odvjetnika Olega Uskokovića koji je usko surađivao sa Sanjom Palić, sada već bivšom vlasnicom zagrebačkog Auctor Investa, koji mu je i prepustila.

Danas Uskoković surađuje s češko-slovačkim investicijsko-bankarskim konglomeratom J&T-em, inače vlasnikom riječkog Novog lista i varaždinske Vaba banke, a za njega se smatralo da je strateški partner s presudnom ulogom u sada propalom preuzimanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik