HEP-u još posla u Deželi: Strujom će opskrbljivati njihov najpoznatiji sportski centar

Bez autora
Oct 16 2016

Opskrba električnom energijom slovenskog Sportskog centra Planica novi je posao Hrvatske elektroprivrede (HEP) u Sloveniji. Opskrbu strujom u idućih godinu i pol dana HEP-ova tvrtka kćer HEP energija osvojila je na javnom natječaju u konkurenciji šest ponuđača. Nitko od prijavljenih nije se žalio pa je ugovor Sportskog centra Planica i HEP energije važeći. HEP će struju Planici početi isporučivati od početka idućeg mjeseca, kad istječe ugovor sa slovenskim ELES-om. HEP-ova ponuda navodno je 15% niža od cijene dosadašnjeg opskrbljivača. HEP zasad ne predstavlja veću konkurenciju slovenskom distributeru ELES-u, izjavio je direktor ELES-a Aleksandar Mercar. "Logično je da netko tko želi osvojiti neko tržište na natječajima ponudi nižu cijenu", kazao je Mervar, koji vjeruje da je cilj HEP-a osvajanje 10 posto udjela u potrošnji električne energije u Sloveniji. HEP energija već opskrbljuje strujom grad Ljubljanu te velika državna poduzeća Luka Koper i Cimos.

HEP-u još posla u Deželi: Strujom će opskrbljivati njihov najpoznatiji sportski centarOpskrba električnom energijom slovenskog Sportskog centra Planica novi je posao Hrvatske elektroprivrede (HEP) u Sloveniji, piše ljubljanski Dnevnik.

Opskrbu strujom u idućih godinu i pol dana HEP-ova tvrtka kćer HEP energija osvojila je na javnom natječaju u konkurenciji šest ponuđača. Nitko od prijavljenih nije se žalio pa je ugovor Sportskog centra Planica i HEP energije važeći.

HEP će struju Planici početi isporučivati od početka idućeg mjeseca, kad istječe ugovor sa slovenskim ELES-om. HEP-ova ponuda navodno je 15% niža od cijene dosadašnjeg opskrbljivača. HEP zasad ne predstavlja veću konkurenciju slovenskom distributeru ELES-u, izjavio je direktor ELES-a Aleksandar Mercar. "Logično je da netko tko želi osvojiti neko tržište na natječajima ponudi nižu cijenu", kazao je Mervar, koji vjeruje da je cilj HEP-a osvajanje 10 posto udjela u potrošnji električne energije u Sloveniji. HEP energija već opskrbljuje strujom grad Ljubljanu te velika državna poduzeća Luka Koper i Cimos. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik