Igrači se sporo vraćaju: Promet kladionica prepolovljen

Bez autora
Aug 11 2020

Kladioničarima je zbog korone pao promet za više od pola, zanemarljiv broj igrača prešao je na online klađenje, a u poslovnice kladionica se sporo vraćaju.

Direktor Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS) Rade Karan u izjavi za Tanjug kaže da je industrija igara na sreću među onima koje su najteže pogođene epidemijom u svetu pa i u Srbiji.

"Bilo je potpune zabrane rada, skraćivanja radnog vremena, ograničavanja broja igrača koji mogu da uđu u poslovnicu i drugih preventivnih mera države koje su na to uticale. A dodatno sportsko klađenje je desetkovano činjenicom da su brojni sportski događaji otkazani čime je izgubilo na atraktivnosti i interesovanju igrača", kaže on.

Dodaje da kompanije članice UPIS-a beleže pad prometa za preko 50 posto.

"Bilo je perioda kada je procenat pada bio i preko 80 posto, i to ne računajući period zabrane rada, kada poslovanja nije ni bilo. Najteže su pogođena zemaljska uplatno-isplatna mesta", kaže on.

Online, klađene preko interneta a od kuće, postojalo je u Srbiji i pre krize.

"Jako mali, neznatan broj igrača je svoju igru preselio iz zemaljske kladionice na online aplikaciju. To je zanemarljiv broj u odnosu na broj za koliko je opao broj igrača u kladionici", rekao je Karan.

U industriji igra na sreću radi oko 12.000 ljudi u Srbiji, a kompanije članice UPIS-a po obimu poslovanja, broju zaposlenih i uplatno-isplatnih mesta pokrivaju oko 55 posto tržišta posebnih igara na sreću što su kladioni, automati i online klađenje.

"Kompanije članice UPIS-a do sada nisu otpuštale zaposlene. Međutim s obzirom na trajanje ovih otežavajućih okolnosti, i na jako spor oporavak tražišta, ne isključujemo mogućnost da će pojedina uplatno - isplatna mesta, kladionice, biti zatvorene", rekao je Karan.

Kako je ocenio u industriji igara na sreću u Srbiji trend je jako spor oporavak tržišta, odnosno jako sporo vraćanje igrača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik