Imenovana nova uprava Specijalnih vozila Đure Đakovića

Bez autora
Dec 15 2019

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila izvijestila je o imenovanju nove tročlane uprave, koja je dobila mandat na šest mjeseci. Novu Upravu čine predsjednik Danijel Marić te članovi Goran Matanić i Mato Kokanović. Dosadašnja uprava ostavku je podnijela 25. studenog, a na snagu je stupila 12. prosinca. U obrazloženju su, između ostalog, naveli kako je Društvo u vrlo kritičnoj situaciju koju uprava ne može sami riješiti, a okako ne žele biti preprekom za bilo koji daljnji proces preustroja, donose odluku o ostavci. Radnicima Đure Đakovića isplaćene su plaće za listopad. U ponedjeljak će se sastati štrajkaški odbor, koji će vjerojatno odlučiti o prekidu štrajka.

Imenovana nova uprava Specijalnih vozila Đure ĐakovićaTvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila izvijestila je o imenovanju nove tročlane uprave, koja je dobila mandat na šest mjeseci. Novu Upravu čine predsjednik Danijel Marić te članovi Goran Matanić i Mato Kokanović.

Dosadašnja uprava ostavku je podnijela 25. studenog, a na snagu je stupila 12. prosinca. U obrazloženju su, između ostalog, naveli kako je Društvo u vrlo kritičnoj situaciju koju uprava ne može sami riješiti, a okako ne žele biti preprekom za bilo koji daljnji proces preustroja, donose odluku o ostavci.

Radnicima Đure Đakovića isplaćene su plaće za listopad. U ponedjeljak će se sastati štrajkaški odbor, koji će vjerojatno odlučiti o prekidu štrajka.

Iz Đuro Đaković Specijalnih vozila, prema podacima sindikata, tijekom razdoblja štrajka otišlo je barem stotinu ljudi. Iz štrajkačkog odbora kazali su krajem studenog kako će ih, sasvim izvjesno, nakon vijesti o tome da konkretnih obećanja oko njihove budućnosti nema, otići još.

Premijer Andrej Plenković izjavio je nedavno da Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, u kojemu bi Ministarstvo obrane odigralo presudnu ulogu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik