Imovina Fabrike šećera bezuspješno prodavana na 15 licitacija

Bez autora
May 15 2022

Sedmogodišnji stečaj u bijeljinskoj Fabrici šećera biće završen diobom preostalih oko 700.000 KM povjeriocima krajem ovog mjeseca.

Raspodjela

Stečajni upravnik Šećerane Nebojša Matić rekao je da je povjeriocima opšteg isplatnog reda već podijeljeno nešto više od 700.000 KM te da će na ročištu, koje je zakazano za 20. maj u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, biti isplaćeno još toliko.

- Na tom ročištu će biti razmatran i završni izvještaj stečajnog upravnika i konačno bi trebao da bude završen stečajni postupak u ovoj kompaniji. Povjeriocima je već isplaćeno pet odsto potraživanja i sada će im u drugoj raspodjeli biti isplaćeno još pet odsto. Sada povjerioce opšteg isplatnog reda isplaćujemo i oni su namireni sa deset odsto, rekao je Matić.

Podsjetimo, preduzeće NSG Rent iz Zvornika kupilo je početkom prošle godine za tri miliona maraka Fabriku šećera u Bijeljini. Poslovni portal capital je objavio da je kupovinom fabrike zvornički NSG Rent postao vlasnik 50 hektara zemlje i 15.000 kvadrata poslovnog kompleksa, a prema nezvaničnim informacijama, Šećerana je u međuvremenu dobila novog vlasnika.

15 licitacija

Pavgord je otkupio 63 odsto potraživanja Šećerane, što ga je koštalo oko deset miliona maraka. Time je dobio prevlast u Skupštini povjerilaca koja je nakon prodaje potraživanja sa 132 spala na 21 člana. Fabrika šećera u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina je bezuspješno prodavana na 15 licitacija, prvo po cijeni od deset miliona maraka, a kasnije po nešto nižoj.

Bijeljinska Šećerana je otišla u stečaj u decembru 2015. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik