Investitor iz Kine kupuje bijeljinsku Šećeranu za sedam miliona KM

Bez autora
Oct 21 2019

Investitor iz Kine Dragan Guru Đuragin izrazio je interesovanje za kupovinu bijeljinske šećerane u stečaju za sedam miliona KM, rekao je Srni stečajni upravnik Nebojša Matić. Odbor povjerilaca dao je pozitivno mišljenje na ovu ponudu, a konačnu odluku donijeće Skupština povjerilaca koja je zakazana za 8. novembar u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, naveo je Matić. On kaže da je ponuda izuzetno lijepo napisana i da bi on lično volio da se i realizuje. Napisano je da će 10 odsto iznosa od sedam miliona KM biti uplaćeno do kraja oktobra kao depozit da će se pismo namjere realizovati, a ostatak novca najkasnije u roku od 60 dana, rekao je Matić.

Investitor iz Kine kupuje bijeljinsku Šećeranu za sedam miliona KMInvestitor iz Kine Dragan Guru Đuragin izrazio je interesovanje za kupovinu bijeljinske šećerane u stečaju za sedam miliona KM, rekao je Srni stečajni upravnik Nebojša Matić.

- Odbor povjerilaca dao je pozitivno mišljenje na ovu ponudu, a konačnu odluku donijeće Skupština povjerilaca koja je zakazana za 8. novembar u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, naveo je Matić.

Matić kaže da je ponuda izuzetno lijepo napisana i da bi on lično volio da se i realizuje.

- Napisano je da će 10 odsto iznosa od sedam miliona KM biti uplaćeno do kraja oktobra kao depozit da će se pismo namjere realizovati, a ostatak novca najkasnije u roku od 60 dana - rekao je Matić.

On navodi da je investitor u pismu namjere najavio da će u šećerani pokrenuti proizvodnju i već do marta zaposliti 150 radnika.

- Sve ide u dobrom pravcu i sigurno će biti rješenje problema, veoma brzo će se ovaj stečajni postupak završiti ako potencijalni kupac ostane pri svojoj ponudi i to ispoštuje - ocijenio je Matić.

Matić je podsjetio da je za nekadašnjeg bijeljinskog giganta, čija se imovina prostire na više od 50 hektara zemljišta, bilo nekoliko potencijalnih kupaca iz Vijetnama, Turske, Srbije i Republike Srpske, da je provedeno 14 licitacija sa cijenom od 10 miliona KM koja nije umanjivana posljednje dvije godine, ali da do sada nije nađen kupac.

- Ova ponuda je izuzetno korektna - istakao je Matić.

On je naveo da je posljednja procijenjena vrijednost šećerane 23 miliona KM, potraživanja radnika 7,4 miliona KM, a potraživanja povjerilaca veća su od 16 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik