Izgradnja novog mosta kod Gradiške ide brže nego što je predviđeno

Bez autora
Feb 27 2020

Izgradnja međudržavnog mosta preko rijeke Save u mjestu Čatrnja kod Bosanske Gradiške odvija se čak i brže od predviđene dinamike.

Zahvaljujući dužem razdoblju s povoljnim vremenskim uvjetima, ozbiljnom pristupu izvođača radova i finansijera, pomaci u izgradnji ovog objekta vrijednog skoro 40 miliona eura vidljivi su svakodnevno.

Gradilište mosta, nove carinske terminale i dionicu autoputa prema rijeci Savi danas su obišli Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH , Dušan Topić, direktor JP "Autoputevi RS", gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić i prvi čovjek "Integral inžinjeringa" Slobodan Stanković, koji je prisutne ukratko upoznao s aktuelnostima na gradilištu.

Ovi projekti istaknuti su kao veoma značajni za cijelu BiH, a novi carinski terminali okarakterizirani su kao jedni od najboljih u cijeloj Evropi.

Danas je bilo govora i o izgradnji saobraćajne obilaznice oko Bosanske Gradiške te o ideji da se u neposrednoj blizini novog mosta na površini od 400 hektara zemljišta izgradi slobodna poslovna zona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik