Izrada dokumentacije za auto-put Beograd–Zrenjanin–Novi Sad

Bez autora
Jan 22 2020

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa direktorom kineske kompanije „Šandong“ Džang Đenčaom Memorandum o razumevanju o izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je ovo prvi važan korak u realizaciji projekta čija je vrednost približno 600 miliona evra, uz napomenu da će se najpre urediti planska i tehnička dokumentacija za deonicu dugu približno 110 kilometara.

Uporedo s tim, sa Ministarstvom finansija ćemo raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor, objasnila je potpredsednica Vlade.

Ona je ocenila da su odnosi i saradnja Srbije i Kine odlični, podsetivši na to da već nekoliko kineskih kompanija radi u Srbiji i svoje poslove završava u skladu sa ugovorenom dinamikom.

Džang je rekao da je ovo četvrti projekat koji ova kineska kompanija realizuje u Srbiji, i da će svojim radom doprineti prijateljstvu dveju zemalja, ali i ekonomskom razvoju Srbije.

Zahvaljujući zajedničkim naporima, predali smo narodu Srbije na korišćenje visokokvalitetan auto-put „Miloš Veliki“. Počastvovani smo time što opet sarađujemo i obećavam vam da nećemo izneveriti vaše poverenje ni kada je u pitanju izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada, rekao je on.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da je infrastruktura jedna od najvažnijih oblasti saradnje dveju zemalja, podsetivši na to da su u 2019. godini postignuti veliki rezultati na tom planu.

Ona je ukazala na to da su kineske kompanije izgradile nekoliko deonica auto-puta „Miloš Veliki“, a da je današnje potpisivanje Memoranduma znak novog početka i novih projekata koje ćemo zajedno realizovati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik