Izvršeno snimanje produktovoda Slobodnica - Brod

Bez autora
Jan 14 2020

U okviru druge faze gasifikacije Rafinerije nafte Brod izvršeno je snimanje produktovoda Slobodnica - Brod dužine 5,5 kilometara. Snimanje je izvršeno visokosofisticiranom opremom Combo tool, specijalizovane kompanije Lin Scan.

Snimanje stanja produktovoda provodilo se tri dana, a konačne analize trebalo bi da budu gotove do sredine januara, nakon čega će, ukoliko bude potrebe, biti napravljen plan sanacije i reparacije cjevovoda.

Istraživanje treba da ukaže na detaljno stanje produktovoda, na postojanje korozije, eventualnih vanjskih i unutrašnjih oštećenja, te stanja izolozacije. Cijelom dužinom ispitana je i debljina stjenki cjevovoda bitnih zbog pritiska od 30 bara koji je neophodan za nesmetan, kontinuirani rad Rafinerije nafte Brod.

Podsjećamo iz Rafinerije je ranije saopšteno da su u toku infrastrukturni radovi na montaži cjevovoda u krugu preduzeća, te da je u rad puštena kotlovnica koja radi na gas, a u čiju je izgradnju investirano 6,6 miliona evra.

Pripremni radovi za sjedinjavanje mreže produktovoda teku planiranom dinamikom, a prve isporuke gasa planirane su za treći kvartal ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik