Jugoremedija ide na prodaju direktnom pogodbom

Bez autora
Dec 22 2019

Fabrika lekova Jugoremedija posle više neuspešnih prodaja aukcijom, ponuđena je na prodaju kao pravno lice metodom neposredne pogodbe, objavio je danas stečajni upravnik. Uslov za davanje inicijalne ponude je uplata šest miliona dinara na ime učešća u neposrednoj pogodbi dok je rok za tu uplatu 13. januar. Neposredna pogodba za pravno lice Jugoremediju fabriku lekova zakazana je za 17. januar. Kompleks Jugoremedije u Zrenjaninu obuhvata više od sedam hektara od čega je površina građevinskih objekata 17,2 hiljade kvadratnih metara, a imovinu čiji i oprema, intelektualna svojina od 24 robna žiga, 28 motornih vozila i zalihe. Zrenjaninska fabrika lekova je u stečaju od 2012. godine a ove godine dva puta je bez uspeha prodavana.

Jugoremedija ide na prodaju direktnom pogodbomFabrika lekova Jugoremedija (u stečaju) posle više neuspešnih prodaja aukcijom, ponuđena je na prodaju kao pravno lice metodom neposredne pogodbe, objavio je danas stečajni upravnik.

Uslov za davanje inicijalne ponude je uplata šest miliona dinara (51.000€) na ime učešća u neposrednoj pogodbi dok je rok za tu uplatu 13. januar.

Neposredna pogodba za pravno lice Jugoremediju fabriku lekova zakazana je za 17. januar.

Kompleks Jugoremedije u Zrenjaninu obuhvata više od sedam hektara od čega je površina građevinskih objekata 17,2 hiljade kvadratnih metara, a imovinu čiji i oprema, intelektualna svojina od 24 robna žiga, 28 motornih vozila i zalihe.

Zrenjaninska fabrika lekova je u stečaju od 2012. godine a ove godine dva puta je bez uspeha prodavana.

Mašine su poslednji put radile 2016. godine, ali je tada raskinut ugovor sa zakupcem Union medik.

Originalna proizvodnja lekovi pod imenom Jugoremedije ne postoji od avgusta 2011, a fabrika je u stečaju od 2012m a zvanično je bankrotirala nvembra 2016.

Agonija je krenula septembra 2002.godine, kada je prodato 42 odsto kapitala Jugoremedije Jovici Stefanoviću Niniju, suvlasniku preduzeća Jaka 80 za 959 miliona dinara. Ugovor je raskinut 2006 godine, a ova transakcija se nalazi na čuvenom spisku od 24 sporne privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik