Kривична пријава против одговорните лица во Еуростандард банка

Bez autora
Oct 19 2020

Народната банка поднесе кривична пријава против поранешни одговорни лица во Еуростандард банка АД Скопје.

Како што информираат од НБРМ, кривичната се однесува за предизвикување стечај на банката.

Истовремено, Народната банка до Јавното обвинителство предложила и преземање мерки што се во насока на натамошна заштита на интересите на доверителите.

Поради карактерот на постапката и почитувајќи ги надлежностите на Јавното обвинителство и правото на пресумција на невиност, во овој момент Народната банка не споделува подетаљни информации.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik