Kasne radovi na izgradnji Velnes centra na Paliću, biće završen u martu 2021.

Napreduju, ali kasne radovi na izgradnji Velnes spa centra sa akva parkom na Paliću, koji će imati pet otvorenih i pet zatvorenih bazena: termalni, dečji, bazen za odrasle i dva sa toboganima.

Prva faza je završena, a kasne radovi u drugoj, završnoj fazi, koji su otpočeti u martu, pa neće, kao što je bilo planirano, moći da budu okončani do kraja godine.

“Zbog pandemije koronavirusa i posledica koje su usled toga nastale, konzorcijum izvođača na čelu sa “Aleks Inženjering”-om, kompanijom iz Beograda, radio je sa 50 posto kapaciteta tako da je za 110 dana produžen rok za završetak radova na ovom projektu”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, nakon obilaska radova na izgradnji ovog kompleksa.

Prema njegovim rečima, realizacijom ovog projekta razvijaće se banjski, a uporedno i kongresni turizam, što će se odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će mnoge domaće i strane investitore privući da svoj kapital plasiraju na Paliću.

Do sada su završeni dečiji i hidroaero bazen, objekat sa termalnim bazenom koji će se jednim delom nalaziti unutra, a drugim delom spolja, kao i temelji za zatvorene objekte, od kojih su na nekima već postavljene ploče za prvi sprat, dok se istovremeno izrađuje krovna konstrukcija u radionici.

“Završeni su i armiračko-betonski radovi na spoljnom relaks bazenu, veći deo kanalizacione i vodovodne mreže je postavljen, a sada se trenutno rade određene elektro instalacije. Većim delom je završena i nivelizacija terena, postavljen je tucanik i u narednih 30 dana ovaj prostor će biti popločan betahonom. Prva kula sa toboganom je završena još u prvoj fazi, a pored nje se gradi druga kula koja je u završnoj fazi i ostalo je samo da se postavi poslednja ploča i deo stepeništa na koji će se montirati tobogani”, rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić".

Izgradnja Velnes spa centra sa akva parkom najveća je investicija u razvoj turizma na Paliću u proteklih 50 godina, a kada bude završen, ovaj kompleks će, istovremeno moći da primi oko 2.500 gostiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik