Kineski putnički dron razvija se u Austriji i Sloveniji

Bez autora
Oct 21 2019

Kineski putnički dron EHang razvijat će se u Austriji, a dio razvoja povjeren je i slovenskom AV Living Labu. U Austriji su Kinezi uspostavili svjetsku proizvodnu bazu. Kinesku bespilotnu letjelicu lansirat će krajem ove godine austrijska tvrtka FACC, glavni dobavljač zrakoplovne industrije. FACC će proizvoditi oko tisuću primjeraka godišnje, a u prvih nekoliko godina to će se prvenstveno ciljati organizacije s posebnim odobrenjima za uporabu, poput hitnih službi. EHang drona ima 16 propelera, 16 električnih motora i baterija. Razvija maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat, s rasponom od pola sata ili između 50 i 70 kilometara.

Kineski putnički dron razvija se u Austriji i SlovenijiKineski putnički dron EHang razvijat će se u Austriji, a dio razvoja povjeren je i slovenskom AV Living Labu.

U Austriji su Kinezi uspostavili svjetsku proizvodnu bazu. Kinesku bespilotnu letjelicu lansirat će krajem ove godine austrijska tvrtka FACC, glavni dobavljač zrakoplovne industrije.

FACC će proizvoditi oko tisuću primjeraka godišnje, a u prvih nekoliko godina to će se prvenstveno ciljati organizacije s posebnim odobrenjima za uporabu, poput hitnih službi.

EHang drona ima 16 propelera, 16 električnih motora i baterija. Razvija maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat, s rasponom od pola sata ili između 50 i 70 kilometara.

Osim male potrošnje energije, odlikuje se tihim radom. Izrađuje buku na razini domaćeg usisavača, samo 65 decibela, što mu daje značajnu prednost u odnosu na helikoptere. Cijena je 300.000 eura, a proizvodnja počinje u susjednoj Austriji kasnije ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik