Kod Bjelovara se otvara geotermalna elektrana, najveća te vrste u kontinentalnoj Europi

Bez autora
Nov 19 2019

U Cigleni kraj Bjelovara biti će otvorena geotermalna elektrana Velika 1. Riječ je prvoj geotermalnoj elektrani u Hrvatskoj te najvećoj u kontinentalnoj Europi s binarnom tehnologijom koja pokriva potrebe za električnom energijom oko 29.000 kućanstava. Nositelj investicije od 325 milijuna kuna je turska grupacija MB Holding. Od toga se više od 68 posto, odnosno oko 220 milijuna kuna odnosi na usluge i opremu nabavljenu na hrvatskom tržištu. Elektranu će, kako je najavljeno, otvoriti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave kompanije MB Holding Muharrem Balat.

Kod Bjelovara se otvara geotermalna elektrana, najveća te vrste u kontinentalnoj EuropiU Cigleni kraj Bjelovara biti će otvorena geotermalna elektrana Velika 1. Riječ je prvoj geotermalnoj elektrani u Hrvatskoj te najvećoj u kontinentalnoj Europi s binarnom tehnologijom (16,5 MW) koja pokriva potrebe za električnom energijom oko 29.000 kućanstava.

Nositelj investicije od 325 milijuna kuna je turska grupacija MB Holding. Od toga se više od 68 posto, odnosno oko 220 milijuna kuna odnosi na usluge i opremu nabavljenu na hrvatskom tržištu.

Elektranu će, kako je najavljeno, otvoriti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave kompanije MB Holding Muharrem Balat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik