Kompanija „Jazaki“ povećava zarade za 30 odsto

Bez autora
Jul 01 2019

Od prvog jula osnovna zarada svih proizvodnih radnika u kompaniji „Jazaki“ povećava se za 30 odsto, a povišice će dobiti i ostali zaposleni, kojih ukupno ima 2.700. Od prošle godine ovde se pored elektrosklopova za teretni program radi i program za automobilsku industriju. Rezultate smo postigli timski. Na ovaj način kompanija nastoji da zahvali zaposlenima za njihov doprinos prethodnih godina. Postoje i paketi beneficija na osnovu radnog učinka, program prepoznavanja ključnih zaposlenih, organizacija sportskih aktivnosti… Svim zaposlenima koji ne koriste Jazaki prevoz plaćeni su putni troškovi, a organizovan je prevoz od kuće do posla i nazad u sve tri smene. U fabrici postoji restoran sa kvalitetnim izborom hrane kao i ambulanta, kaže Sanja Kostić, menadžerka ljudskih resursa u ovoj fabrici.

Kompanija „Jazaki“ povećava zarade za 30 odstoOd prvog jula osnovna zarada svih proizvodnih radnika u kompaniji „Jazaki“ povećava se za 30 odsto, a povišice će dobiti i ostali zaposleni, kojih ukupno ima 2.700. Od prošle godine ovde se pored elektrosklopova za teretni program radi i program za automobilsku industriju.

– Rezultate smo postigli timski. Na ovaj način kompanija nastoji da zahvali zaposlenima za njihov doprinos prethodnih godina. Postoje i paketi beneficija na osnovu radnog učinka, program prepoznavanja ključnih zaposlenih, organizacija sportskih aktivnosti… Svim zaposlenima koji ne koriste Jazaki prevoz plaćeni su putni troškovi, a organizovan je prevoz od kuće do posla i nazad u sve tri smene. U fabrici postoji restoran sa kvalitetnim izborom hrane kao i ambulanta. Za sve zaposlene organizuju se sportske aktivnosti, sa terminima za fudbal, košarku i plivanje. S obzirom da 67 odsto zaposlenih čine žene uvešće se i termini za fitnes i zumbu. Daju se prigodni pokloni za svakog zaposlenog ko stupi u brak, za novorođenčad kao i novogodišnji paketići za decu zaposlenih – kaže Sanja Kostić, menadžerka ljudskih resursa u ovoj fabrici.

Dolazak ove velike svetske kompanije umnogome je doprineo pozitivnom imidžu grada i Slobodne zone Šabac. Pregovori sa rukovodstvom grada trajali su godinu dana, i najvažniji razlog bio je što god je obećano to je lokalna vlast i ispunila. Fabričku halu na oko 30.000 kvadrata izgradila je šabačka firma“ Set“ u rekordnom roku po svim potrebnim svetskim standardima. Međutim, iza kulisa republička vlast na sve načine je htela da ova fabrika bude u Kruševcu.

To je potvrđeno i prilikom otvaranja fabrike kada Aleksandar Vučić nije održao konferenciju za novinare niti se pozdravio sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem. Takav odnos traje i danas, pa uprkos brojnim zahtevima republičkoj vlasti ne popravlja se saobraćajnica za Slobodnu zonu koja je u krajnje lošem stanju, a za trafostanicu koja bi obezbedila sigurnost elektronapajanja lokalna vlast uložiće polovnu sredstava iako je to obaveza države i nadležnog javnog preduzeća.

Za protekle četiri godine u Šapcu je otvoreno više od četiri hiljade radnih mesta, a u Slobodnoj zoni, najvećoj u Srbiji, ove godine placeve je otkupilo 11 stranih i domaćih firmi. „Fajnenšal tajms“ uvrstio je Šabac u deset top poslovnih destinacija, a nagrade za dobru poslovnu klimu i privlačenje investicija došle su i od NALED-a. Po osnovu poreza na zarade u gradski budžet će se ove godine sliti dodatnih 180 miliona dinara, što je najbolji pokazatelj razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik