Kompaniji "ErdSoft" milion dinara za zapošljavanje četiri osobe

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, doktor Nenad Ivanišević, posetio je danas subotičku kompaniju "ErdSoft", koja je preko konkursa dobila sredstva za zapošljavanje četiri osobe.

Kompanija "ErdSoft" iz Subotice ove godine obeležava deset godina postojanja, a bavi se razvojem internet stranica, pružanjem rešenja za e-trgovinu, ali i pružanjem usluga poslovnog savetovanja, markatinga i drugih digitalnih usluga. Od Pokrajinske vlade je firma dobila milion dinara za zapošljavanje četiri mlada stručnjaka, koje, kako je istakao vlasnik kompanije Danijel Erdudac nije lako pronaći na tržištu.

"Svaka kompanija ima svoje izazove. U našoj profesiji doći do kvalitetnog programera predstavlja najveći izazov. Programerska profesija je takva da je svako može raditi sa bilo kojeg mesta, pa se tako moramo boriti sa skoro celim svetom za kvalitetnog profesionalca", objašnjava Erdudac.

Pokrajinska vlada je ove godine izdvojila preko 42 miliona dinara za zapošljavanje preko 200 ljudi, kroz razne vidove zapošljavanja, kao što su novo zapošljavanje, samozapošljavanje i zapošljavanje kroz javne radove, istakao je prilikom obilaska subotičke kompanije resorni sekretar Nenad Ivanišević.

"U uslovima poslovanja koje smo danas videli, u uslovima poslovanja koje strana Pokrajinska i Republičke vlada, želimo da ih ubedimo da ostanu ovde, da ovde zasnuju radni odnos, da ovde zasnuju porodicu i da to prosto bude budućnost naše zemlje. Ovo što sam danas video, mogu sa ponosom da kažem, jeste upravo ona budućnost o kojoj Srbija priča", ističe Ivanišević.

Ivanišević je istakao da prilikom obilaska kompanija koje su dobile sredsta od Pokrajine želi da iz prve ruke čuje kakve konkurse vlasnici tih preduzeća priželjkuju, kako bi razvijali poslovanje, sačuvali sadašnja i otvorili nova radna mesta. To će kako je rekao biti značajni podatci prilikom pripreme Pokrajinskog budžeta za narednu godinu.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik