"Koridori Srbije" raskinuli ugovor sa italijanskom kompanijom

Bez autora
Oct 17 2019

"Koridori Srbije" raskinuli su Ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, autoput E-80, sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom "Elef SpA". Kako je saopšteno iz "Koridora", navedeni ugovor potpisan je 10. oktobra 2016. godine. Ugovoreni radovi su izvedeni, tuneli su otvoreni za saobraćaj 16. septembra 2017, ali tokom dve godine izvođač nije ispunio svoje ugovorne obaveze koje se odnose na uklanjanje nedostataka u garantnom roku. S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, Koridori Srbije su izvođaču uputili Obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije, dostavljene kao sredstvo obezbeđenja za dobro izvršenje posla u iznosu od 455.233,36 evra, navodi se u saopštenju Koridora.

"Koridori Srbije" raskinuli ugovor sa italijanskom kompanijom"Koridori Srbije" raskinuli su Ugovor o nabavci i ugradnji opreme na tunelima "Progon" i "Pržojna Padina", koji se nalaze na istočnom kraku Koridora 10, autoput E-80, sa izvođačem radova, italijanskom kompanijom "Elef SpA".

Kako je saopšteno iz "Koridora", navedeni ugovor potpisan je 10. oktobra 2016. godine. Ugovoreni radovi su izvedeni, tuneli su otvoreni za saobraćaj 16. septembra 2017, ali tokom dve godine izvođač nije ispunio svoje ugovorne obaveze koje se odnose na uklanjanje nedostataka u garantnom roku.

"S obzirom na to da ovakvo neodgovorno ponašanje izvođača nije dopustivo, Koridori Srbije su izvođaču uputili Obaveštenje o raskidu ugovora i pokrenuli postupak naplate bankarske garancije, dostavljene kao sredstvo obezbeđenja za dobro izvršenje posla u iznosu od 455.233,36 evra", navodi se u saopštenju Koridora.

"Koridori Srbije" ističu da su, u saradnji sa JP "Putevi Srbije", preduzeli sve potrebne mere za nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja kroz tunele "Progon" i "Pržojna Padina".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik