Krajem godine prvi "Ikarbusov" električni autobus

Bez autora
Jul 07 2019

Generalni menadžer kineske kompanije "Jinlong" Jang Jian najavio je da će "Ikarbus", čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa. Jang Jian navodi da u kompaniji planiraju da zaposle 200 radnika. Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi 'Ikarbus' vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom, objasnio je Jang. Dodaje da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou. Upravo radimo na organizaciji u 'Ikarbusu' i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa, rekao je je Jang.

Krajem godine prvi "Ikarbusov" električni autobusGeneralni menadžer kineske kompanije "Jinlong" (Landžou Guangtung nju enerdži automobajl) Jang Jian najavio je u izjavi "Tanjugu" da će "Ikarbus", čiji su novi većinski vlasnik, krajem godine krenuti sa proizvodnjom električnih autobusa.

Jang Jian navodi da u kompaniji planiraju da zaposle 200 radnika.

"Naši planovi su da prvo dovedemo investicije koje bi 'Ikarbus' vratile u život, a nakon toga planiramo da zaposlimo 200 radnika i krenemo sa proizvodnjom", objasnio je Jang.

Dodaje da je njegova kompanija primila novu porudžbinu i da će na osnovu nje krenuti sa proizvodnjom vozila koja su potrebna u Landžou.

"Upravo radimo na organizaciji u 'Ikarbusu' i krajem ove godine krenućemo sa proizvodnjom prvog električnog autobusa. Mi sada radimo na tehničkoj pripremi za proizvodnju tog autobusa", rekao je je Jang.

Ističe da je plan kineske kompanije da "Ikarbus" učini jakom firmom i da postane regionalni centar, a da će se tek potom razmišljati i eventualnom širenju na druge zemlje u regionu i ulasku na evropsko tržište.

Kinezi preuzimaju 51 odsto "Ikarbusa", a u vlasništvu države ostaće 26 odsto preduzeća, dok ostatak pripada malim akcionarima.

U pogonima "Ikarbusa" nameravaju da zadrže postojeće modele, ali i da počnu proizvodnju električnih autobusa i kombija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik