Luka Koper očekuje pad prometa iz Kine u roku od 14 dana

Bez autora
Feb 25 2020

Zbog ograničenja koja se odnose na Kinu, luka Koper još uvijek ne bilježi pad prometa, ali prema prognozama logističara, to će se dogoditi u roku od 14 dana, rekao je novinarima direktor koprske tvrtke Dimitrij Zadel.

Nije želio nagađati koliko bi im prihodi mogli pasti, rekao je samo da propusnost iz Kine, namijenjena slovenačkim i stranim kupcima, predstavlja 30 posto cjelokupne njihove propusnosti. Složio se da bi jedna od djelatnosti koja će najvjerojatnije patiti od pada mogla biti automobilska, ali o tome nije želio podrobnije govoriti.

Izbijanje koronavirusa nema velikog utjecaja na slovensko gospodarstvo, ali na nekim mjestima postoje problemi. Stoga, prema ministru gospodarstva, Zdravku Počivalšku, država, primjerice, razmatra mjere. o subvencioniranju čekanja na posao.

Situaciju će se morati pratiti, rekao je Počivalšek, a država bi trebala čuvati zdravstvenu zaštitu i sačuvati protok robe kad poduzima mjere za zaštitu javnog zdravlja. To je ključno za slovensko izvozno orijentirano gospodarstvo, dodao je ministar.

Država stoga razmatra kako prilagoditi potrebne sigurnosne postupke tako da se ispuni prevencija i da se granica ne mora zatvoriti.

"Ne želimo se baviti zatvaranjem", bio je jasan ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik