Mercator: Rast dobiti i prihoda u prvom kvartalu

Bez autora
May 28 2020

Mercator grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,10 milijuna eura, nakon što je u istom razdoblju lani imala neto gubitak od 3,69 milijuna eura.

Grupa je povećala svoje godišnje prihode za 10,8 posto, na 530,48 milijuna eura, a predsjednik Uprave Tomislav Čizmić naglasio je važnost pravovremenog reagiranja na promijenjenu situaciju.

Tvrtka Poslovni sistem Mercator, kao najveća tvrtka u grupi, zabilježila je rast prihoda od 10,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 305,91 milijuna eura. Čista dobit porasla je 36 posto na 1,73 milijuna eura.

Čizmić je, objavljujući poslovne rezultate, napisao da su pozitivni trendovi poslovanja, kako na nivou prihoda, tako i dobiti, rezultat uspješne primjene poslovne strategije diferencijacije i svih 125 inicijativa operativnog plana za učinkovito poslovanje na svim tržištima.

"Već na početku poslovne 2020. godine uspjeli smo utvrditi snažan pozitivan trend poslovnog učinka i profitabilnosti. Samo pravovremena i odgovorna priprema za promjenjenu situaciju u vrijeme epidemije omogućila je grupi da nastavi pozitivne poslovne trendove", rekao je.

Prema njegovim riječima, Mercator je danas konkurentna tvrtka integrirana u lokalnu ponudu, što su prepoznali i kupci i dokazali rast tržišnih udjela na svim poslovnim tržištima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik