Ministarstvo: Neophodno da „Kar go“ uredi poslovanje po zakonima Srbije

Bez autora
Aug 27 2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije uputilo je poziv svim investitorima, finansijskim ulagačima i medijskim pokroviteljima firme „Kar go“ da utiču na poslovodstvo firme da poslovanje uredi po važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. U saopštenju, izdatom povodom informacije da je direktor firme „Kar go“ podneo krivičnu prijavu protiv potpredsednice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović, navodi se da nikakve marketinške i humanitarne akcije, lažne krivične prijave i inicijative o navodnom kršenju zakona i pravila konkurencije, ne mogu da sakriju činjenicu da „Kar go“ trenutno ne posluje u skladu sa zakonima Srbije. Krajnje je neodgovorno da firma koja se hvali mestom na listi svetski poznatog američkog magazina „Forbs“ radi mimo zakona u svojoj zemlji.

Ministarstvo: Neophodno da „Kar go“ uredi poslovanje po zakonima SrbijeMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije uputilo je poziv svim investitorima, finansijskim ulagačima i medijskim pokroviteljima firme „Kar go“ da utiču na poslovodstvo firme da poslovanje uredi po važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

U saopštenju, izdatom povodom informacije da je direktor firme „Kar go“ podneo krivičnu prijavu protiv potpredsednice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović, navodi se da nikakve marketinške i humanitarne akcije, lažne krivične prijave i inicijative o navodnom kršenju zakona i pravila konkurencije, ne mogu da sakriju činjenicu da „Kar go“ trenutno ne posluje u skladu sa zakonima Srbije.

Krajnje je neodgovorno da firma koja se hvali mestom na listi svetski poznatog američkog magazina „Forbs“ radi mimo zakona u svojoj zemlji. To je sramota kako za sve one koji ulažu novac u poslovanje i daju svu potrebnu podršku toj firmi, tako i za sve vozače ove firme koji na ovaj način sebi obezbeđuju egzistenciju.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure u svakom momentu je spremno da na svaki stručni način pomogne firmi „Kar go“ da svoje poslovanje uvede u legalne tokove.

Verujemo da za to možemo da računamo i na podršku i stručne savete Privredne komore Srbije, koja je srdačno pozdravila uspeh ove firme zbog izbora na listu magazina “Forbs”.

Ministarstvo jedino želi da svi učesnici u prevozu putnika, pa i „Kar go“, poštuju zakon koji propisuje jednake i ravnopravne uslove poslovanja, kako bi se kvalitetom usluga borili za svoje mesto na tržištu, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik