Ministarstvo poništilo poziv za prodaju Severtransa

Odlukom Ministarstva privrede postupak prodaje kapitala "Severtransa" poništen je a sve do sada preduzete radnje stavljene su van snage i ne proizvode pravno dejstvo, objavilo je ministarstvo. Ministarstvo privrede konstatovalo je da je neophodno razmotriti određena pitanja u vezi sa imovinom "Severtransa" akcionarskog društva za prevoz putnika i da je zato javni poziv za privatizaciju objavljen 27. decembra - poništen. Odluka o poništavanju koju je donelo ministarstvo je konačna, a protiv nje se može pokrenuti upravni spor.

Ministarstvo poništilo poziv za prodaju SevertransaOdlukom Ministarstva privrede postupak prodaje kapitala "Severtransa" poništen je a sve do sada preduzete radnje stavljene su van snage i ne proizvode pravno dejstvo, objavilo je ministarstvo.

Ministarstvo privrede konstatovalo je da je neophodno razmotriti određena pitanja u vezi sa imovinom "Severtransa" akcionarskog društva za prevoz putnika i da je zato javni poziv za privatizaciju objavljen 27. decembra - poništen.

Odluka o poništavanju koju je donelo ministarstvo je konačna, a protiv nje se može pokrenuti upravni spor.

U poništenom pozivu oko 60 odsto državnog kapitala "Severtransa" bilo je ponuđeno po početnoj ceni od nešto više od 130.600 evra.

Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala somborskog preduzeća, uzimajući u obzir i efekte pretvaranja potraživanja u osnovni kapital "Severtransa", bila je 220,4 hiljada evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik