Montiran generator u prvu parno gasnu elektranu u Srbiji

Bez autora
Dec 12 2019

Generator parne turbine postavljen je na temelj buduće Termoelektrane-toplane Pančevo. Toplotna energija iz ovog postrojenja koristiće se za potrebe Rafinerije nafte Pančevo, dok će se struja prodavati na tržištu Srbije i zemalja regiona. Isporuke iz prve parno gasne elektrane u Srbiji bi mogle da počnu naredne jeseni. TE-TO gradi Grupa Gasprom energoholding u saradnji sa NIS. U zajedničkoj kompaniji Gasprom energoholding drži 51, a NIS 49 odsto. Izvođač radova je Šangaj elektrik grupa. Zato je i parna turbina i generator za nju, preko Konstance stigla u Pančevo iz Šangaja. Montiranjem parne turbine zvanično je završeno dopremanje sve opreme neophodne za elektranu.

Montiran generator u prvu parno gasnu elektranu u SrbijiGenerator parne turbine postavljen je na temelj buduće Termoelktrane-toplane Pančevo. Toplotna energija iz ovog postrojenja koristiće se za potrebe Rafinerije nafte Pančevo, dok će se struja prodavati na tržištu Srbije i zemalja regiona.

Isporuke iz prve parno gasne elektrane u Srbiji bi mogle da počnu naredne jeseni.

TE-TO gradi Grupa Gasprom energoholding u saradnji sa NIS. U zajedničkoj kompaniji Gasprom energoholding drži 51, a NIS 49 odsto. Izvođač radova je Šangaj elektrik grupa. Zato je i parna turbina i generator za nju, preko Konstance stigla u Pančevo iz Šangaja.

Montiranjem parne turbine zvanično je završeno dopremanje sve opreme neophodne za elektranu. Ukupno tri turbine snage su 200 megavati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik